Livrare gratuită pentru comenzi peste 500 RON

Valori nutritionale (100g)
Energie313 kcal
Proteine13g
Grăsimi28g
Glucide-g
Fibre-g
Sare-g
Descriere
Scamorza este pasta de brânză filată din lapte de vacă similară ca formă cu o pară. Scamorza este brânza semi-moale, albă, cu o textură comparabilă cu cea a brânzei Mozzarella, dar puțin mai uscată.
Brânza este făcută din lapte de vacă pasteurizat sau dintr-un amestec de lapte de vacă și oaie. La sfârșitul procesului de fabricare a brânzei, care este înrudită cu mozzarella, brânzeturile sunt atârnate împreună în șiruri pentru a coace (matura) pentru aproximativ două săptămâni. Procesul de maturare a brânzei a dat numele său, Scarmoza, care, în sudul Italiei înseamnă „decapitat”. După două săptămâni de maturare, brânza este afumată cu fum de lemn de fag.