Imagine principală Pesmet Panko 1 KG

Pesmet Panko 1 KG

23.99 RON/ kg
În stoc

Valori nutritionale (100g)

Energie380.38 kcal
Proteine12.3g
Grăsimi1.4g
Glucide77.3g
Fibre-g
Sare-g

Descriere

Pesmetul Panko este un tip de pesmet japonez, cunoscut pentru textura sa distinctă, mai aerată și mai crocantă decât pesmetul obișnuit. Are fulgi mari, neregulați și aerisiți, spre deosebire de granulele fine ale pesmetului clasic. Oferă o crustă extrem de crocantă și ușoară, care absoarbe mai puțin ulei în timpul prăjirii. Aceasta înseamnă că alimentele panetate cu panko rămân mai puțin grase și mai crocante pentru mai mult timp, chiar și după răcire. Este ideal pentru a fi folosit la carne (pui, porc, pește), fructe de mare (creveți, calamari), legume sau brânzeturi care urmează să fie prăjite, oferind o crustă extrem de crocantă. Exemple includ tonkatsu (cotlet de porc japonez), ebi fry (creveți prăjiți) și tempura (deși aluatul tempura este diferit, uneori se folosește panko pentru o textură mai crocantă).Panko este fabricat dintr-un tip special de pâine albă, fără coajă. Există două metode principale de producție: Metoda tradițională in care pâinea este coaptă prin trecerea unui curent electric prin aluat, rezultând o pâine fără coajă. Aceasta este apoi măcinată în fulgi mari. Prin metoda casnica se îndepărtează coaja de la pâinea albă, miezul se taie în bucăți și se procesează ușor într-un robot de bucătărie pentru a obține bucăți mai mari. Acestea sunt apoi uscate la cuptor la temperatură scăzută, fără a se rumeni. Uneori, se poate folosi o răzătoare cu găuri mari pentru a rade miezul de pâine congelat.

De obicei, este alb sau foarte pal, deoarece este făcut din miezul pâinii albe, fără coajă. Există și variante de panko galben, unde se poate adăuga turmeric sau alți coloranți.

Detalii

Tara de origine Marea Britanie