Imagine principală Ciabatta alba 120 G

Ciabatta alba 120 G

2.42 RON/ buc
În stoc

Valori nutritionale (100g)

Energie233.65 kcal
Proteine8.5g
Grăsimi0.7g
Glucide46.9g
Fibre-g
Sare-g

Descriere

Ciabatta este o pâine albă, remarcabilă pentru crusta sa tare și interiorul moale și poros, care seamănă cu o felie de brânză elvețiană. Numele provine de la cuvântul italian pentru papuc, facand referrinta la aspectul general și forma pâinii. A fost creata în 1982 de un brutar italian pe nume Arnaldo Cavallari, care era sătul și obosit ca bagheta franceză să invadeze orașul său Rovigo din regiunea italiană Veneto și să acapareze piata pentru sandvișuri. Plin de mândrie italiană, a incercat sa produca în laboratorul său o paine și, astfel, s-a născut ciabatta.

Popularitatea pâinii s-a răspândit curând în Italia și în lume, rezultând mai multe variații regionale, dar toate rămânând fidele originalei crustei dure. Deoarece pâinea ciabatta nu produce multe firimituri, este o opțiune excelentă pentru a fi rupta și a scufundata în uleiul de măsline.

Ciabatta este și campioana de facto in prepararea unui panini. Pâinea este suficient de tare pentru a rezista la presiunea ridicată a unei prese de panini. Un panini cu mozzarella și prosciutto cu ardei roșii copti și pesto, este o combinatie irezistibila.

Detalii

Tara de origineRomania